Agenda

Wil je zelf aan de slag om een vacht te maken?

Onderaan deze pagina staat meer informatie over de workshops.

Workshops worden georganiseerd op afspraak.
Op de volgende data zijn wolworkshops gepland. Daar kun je je voor aanmelden.

Neem snel contact op (0651 6626 07) want het aantal plaatsen is beperkt.

Datum

Tijd

Locatie

Zaterdag 25 augustus 10.30 Buren
Zondag 1 september 12.00 Bosfair in Doorn : workshop viltproeven
Zondag 9 september 10.30 Wolworkshop in Amerongen
Zondag 23 september 10.30 Lage Vuursche: dorpshuis
Zondag  7 oktober 10.30 Buren of Amerongen
Zondag 20 oktober 10.30 Buren of Amerongen
Zondag 17 november 10.30 Buren of Amerongen

 

Vachtviltworkshops georganiseerd door Ester Floor en Margo Vonk. De wol waar wij mee vilten komt van de schaapskudde Utrechtse Heuvelrug  of van herders of schapenhouders die we kennen. Alle wol komt van schapen die op een dierenwelzijnsvriendelijke manier worden gehouden.

Vachtviltworkshop

Tijdens de workshop leer je zelf een ruwe vacht om te toveren tot een gevilt kleed. Het viltproces leggen we al werkend uit, zodat iedereen aan het eind van de workshop zijn eigen kleed mee naar huis kan nemen. Om een mooi gevilte vacht te maken is het belangrijk om het materiaal te kennen. Elke vacht vraagt zijn eigen behandeling. Ook is vilten best zwaar werk. Door samen te werken, is het werk lichter. We werken in kleine groepjes. De workshop duurt ongeveer zes uur. Wij zorgen voor de materialen, koffie, thee en een gezonde lunch.

Welke vacht

We laten jullie verschillende soorten wol zien. Het idee is om één vacht te kiezen uit onze voorraad. Het is echter ook mogelijk om een vacht te maken van een combinatie van wol of van een vacht die jullie zelf meenemen. De prijs voor de workshop hangt mede af van de prijs van de vacht.

Soort Schaap

Prijs workshop

Kempisch of Veluws heideschaap* € 85
Drents Heideschaap* € 90
Schoonebeeker € 90
Ouessant € 90
Herdwick € 100
Gotlander € 100
Eigen vacht** € 75

Locatie


De workshops worden in Buren (Betuwe) of in Amerongen gehouden en op 23 september in Lage Vuursche. De exacte locatie en het adres worden bekend gemaakt in de bevestiging van deelname.

Op de fairs zijn het aangepaste workshops. Op het Houthakkersfeest hebben we een kleiner kleed (ongeveer 40 x 40) voor € 50 gevilt. In Doorn maken we er een wolproeverij van en vilten een lapje van 20 x 20 cm voor € 20.

Interesse? Reageer dan snel

Als je wilt deelnemen aan een van de workshops, neem dan snel contact op. We werken met kleine groepen. Als je zelf met een groep van minimaal 4 mensen wilt vilten, dan is dat ook mogelijk op andere data dan de dagen in deze brief. Stuur een e-mail aan Ester of Margo met de datum van voorkeur en je gegevens. Bij voldoende deelnemers gaat de workshop door en ontvang je een bevestiging met alle details!

Met wollige groet,

Ester en Margo