Margo

Gek op wol

Nooit had ik gedacht dat het zo leuk is om met ruwe schapenwol te werken. Vilten vond ik echt vreselijk mutserig. Tijdens het interview met Daphne Hogeweg van de Vrolijke schapen (hier lees je over haar in mijn boek) kreeg ik van haar een vacht van een Schoonebeeker met als voorwaarde dat ik daar iets moois van zou maken. Na een jaar lag de vacht nog steeds onbenut op zolder. Ik heb Daphne gevraagd om bij mij in Buren een workshop te geven met mij en twee vriendinnen met schapen. Voor ons alle drie was het de eerste keer en sindsdien ben ik verslaafd.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan, plant en buiten
Een vierkantje Gotlander.
Geen automatische alt-tekst beschikbaar.
Drents heideschaap in een vierkantje

 

 

 

 

 

 

Inmiddels vilt ik vachten van alle soorten schapen die op mijn pad komen. Ik werk het liefst met ruwe wol en deel mijn kennis graag met anderen.  Ik ken veel schapenhouders met allerlei rassen. In mijn wolkast liggen onder andere Drentse heideschaap, Kempens heideschaap, Schoonebeeker, Swifter, Blauwe Texelaar, Witte Texelaar, Gotlander, Herdwick en Kerry Hill.

Vachtviltworkshops

Meer over wol lees je op deze site. Wil je vachten kopen? Of een workshop volgen?  Dat kan. Kijk op de agenda en neem contact met me op: 0651 6626 07.

Dit doe ik ook

Meer over mij vind je op www.atelierhuiswerkburen.nl en www.margovonk.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *